Posljedice suhog zraka

Nucleus Mikroklima - Glavobolja

 

Glavobolja, osjećaj umora i iscrpljenosti
Udišući suhi zrak otežavamo unos kisika i njegov transfer u krvožilni sustav. Osjećaj umora, iscrpljenosti i smanjena koncentracija simptomi su smanjene opskrbe organizma kisikom.

 

 

Nucleus Mikroklima - Oštećenja

 

Oštećenja na drvenim predmetima
Namještaj i drugi drveni predmeti imaju oštećenu površinu na suhom zraku. Prekomjerno se isuše i mogu se pojaviti pukotine.

 

 

Nucleus Mikroklima - Prehlade

 

Povećana podložnost prehladama
Suhi zrak utječe na sposobnost dušnika da se samostalno čisti. Posljedice: povećana podložnost infekcijama i bolestima dišnog sustava.

 

 

Nucleus Mikroklima - Povećana razina prašine

 

Povećana razina prašine
Vlaga sputava prašinu. Suhi sobni zrak uzrokuje dizanje prašine. To se još više pogoršava termičkim strujanjima koje proizvode radijatori.

 

 

Nucleus Mikroklima - Suha koža

 

Suha koža
Niska relativna vlažnost rezultira povećanim gubitkom vlage iz vanjskih slojeva kože. Ona postaje suha, gruba i raspucala, i ima tendenciju da postane upaljena.

 

 

Nucleus Mikroklima - Neusklađenost muzičkih instrumenata

 

Neusklađenost muzičkih instrumenata
Nizak sadržaj vlage u zraku prouzročit će neusklađenost muzičkih instrumenata i mogućnost trajnog oštećenja instrumenta.

 

Nucleus Mikroklima - Statički elektricitet

 

Povećano stvaranje statičkog elektriciteta
Suhi zrak dovest će do pojave statičkog elektriciteta koja može biti iritantna za ljude a pogubna za skupocjenu elektroničku opremu. Pojava će biti izraženija nošenjem sintetskih tekstilnih vlakana.