Trotec Uranin 100 g

Najniža cijena
u posljednjih 30 dana:
(179.02 kn)23.76 €
Popust za on-line plaćanje:(-3.62 kn)-0.48 €
Cijena za on-line plaćanje:(175.40 kn)23.28 €

STATUS: NA LAGERU (Isporuka u roku 24h!)

Uranin-prah. Za ispitivanje podzemnog strujanja vode se koriste več dugo vremena fluorescentne supstance, takozvani označivači (engl. markirna supstanca).

Uranin-prah

Za ispitivanje podzemnog strujanja vode se koriste več dugo vremena fluorescentne supstance, takozvani označivači (engl. markirna supstanca). Iste se dodaju vodi u naznačenoj mjeri i daju joj tipičnu boju. Već skoro sto godina se i uranin koristi za tu svrhu. Ćisti uranin-prah ili i visokokoncentrirana vodena otopina ima više tamnocrvenu boju. Ne fluoresciraju. Tek pri većim razrjeđenjima uranin vodu boja ovisno od razrjeđivača fluorescentno žuto-zeleno do zeleno. Pod UV-zračenjem (365 nm) je taj efekt još više vidljiv.


Uranin nije sklon taloženju na kamene površine i zato je dobro podoban za ispitivanje podzemnih putanja vode. Također, osobine adhezije na puno nehigroskopnih građevnih materijala nisu posebno istaknute. Pošto se uranin na dnevnom svjeltu unutar par dana raspadne, može se koristiti zato među ostalom i za pronalaženje rupa npr. na propusnim kućnim zidovima. Ta osobina ga pravi podobnim za ispitivanje i markiranje površinskih voda, te je taj efekt poželjan.

Markirno sredstvo uranin nije podobno kao bojilo namirnice!

Opseg isporuke: 100 g uranina, prah za razrjeđivanje vodom.

Proizvodi kategorije