Uranin 100 g


Redovna cijena: 259.00 Kn
Popust za on-line plaćanje: 5.18 Kn
Cijena za on-line plaćanje: 253.82 Kn

STATUS: PRIVREMENO NEDOSTUPAN

Uranin-prah, Za ispitivanje podzemno strujanje vode se koriste več dugo vremena fluorescentne supstance, takozvani označivači (engl. markirna supstanca).

Uranin-prah

Za ispitivanje podzemno strujanje vode se koriste več dugo vremena fluorescentne supstance, takozvani označivači (engl. markirna supstanca). Iste se dodaju vodi u dotičnoj mjeri i daju joj tako dotičnom označivaču tipičnu boju. Već skoro sto godina se i uranin koristi za tu svrhu. Ćisti uranin-prah ili i visokokoncentrirana vodena otopina imaju više tamnocrvenu boju. Ne fluoresciraju. Tek pri većim razrjeđenjima uranin vodu boja ovisno od razrjeđivača fluorescentno žuto-zeleno do zeleno. Pod UV-zračenjem (365 nm) je taj efekt još više vidljiv.


Uranin ne naginje taloženju na kamene površine i zato je dobro podoban za ispitivanje podzemnih putanja vode.Također osobine adhezije na puno nehigroskopnih građevnih materijala nisu posebno istaknute. Pošto se uranin na dnevnom svjeltu unutar par dana raspadne, može se koristiti zato među ostalom i za pronalaženje rupa npr. na propusnim kućnim zidovima. Ta osobina ju pravi samo uvjetno podobnom za ispitivanje i markiranje površinskih voda, osim, da je taj efekt konkretno poželjan.

Markirno sredstvo uranin nije podobno kao bojilo namirnice!

Opseg isporuke: 100 g uranina, prah za razrjeđivanje vodom.

Proizvodi kategorije