TROTEC TTK 100 E odvlaživač zraka

PROIZVOD NA AKCIJI!-25%

Najniža cijena
u posljednjih 30 dana:
(2,849.02 kn)378.13 €
Popust:(-712.24 kn)-94.53 €
Cijena:(2,136.78 kn)283.60 €

Najniža cijena
u posljednjih 30 dana:
(2,849.02 kn)378.13 €
Popust za on-line plaćanje:(-712.24 kn)-94.53 €
Cijena za on-line plaćanje:(2,136.78 kn)283.60 €

STATUS: PRIVREMENO NEDOSTUPAN

Odvlaživač zraka TTK 100 E je profesionalan odvlaživač, koji svojim učinkom zadovoljava održavanje vlažnosti u prostorijama veličine do 90 m2. Njegova prednost: Mobilnost i ergonomija zahvaljujući praktičnim kotačima i zakretnim ručkama.

2garancija.jpg

Odvlaživač zraka TTK 100 E

TTK 100 E je moderan odvlaživač zraka koji kombinira uspješan dizajn s naprednim kontrolama.

U usporedbi s odvlaživačima s analognim regulatorima za predodređivanje od najmanje do maksimalne jedinice, putem digitalnog zaslona možete unijeti željenu vrijednost vlage izravno na TTK 100 E. Integrirani higrostat zatim taj cilj potpuno implementira i automatski regulira snagu kompresora i dvostupanjskog ventilatora.

Digitalni prikaz na jasnoj i lako razumljivoj upravljačkoj ploči pokazuje vam u. a. trenutnu vrijednost relativne vlage u prostoriji kao i trenutnu temperaturu u sobi i unesenu ciljnu vrijednost. Nadalje, uređaj ima funkciju tajmera, automatski sustav dijagnosticiranja pogrešaka i memorijsku funkciju. Integrirana memorijska funkcija osigurava da postavljena vrijednost vlage i način rada ostaju pohranjeni i nakon isključivanja. Funkcionalnost udobnog odvlaživača upotpunjena je funkcijom sušenja rublja. Integrirani odvojeni priključak za cijev omogućuje vanjsku odvod kondenzata čak i bez stalnog rada bez nadzora - idealan preduvjet za dugotrajnu upotrebu, na primjer u hobi sobama ili apartmanu.

 

Profesionalni odvlaživač zraka s performansama koje su bliske onima većih u svojoj klasi

Uz TTK 100 E imate trendovski odvlaživač zraka koji kombinira uspješan dizajn s naprednim upravljačkim elementima.

U usporedbi s odvlaživačima zraka s analognim kontrolerima za bezjedinstveni predizbor od minimalnog do maksimalnog rada, s TTK 100 E možete izravno unijeti željenu vrijednost vlažnosti putem digitalnog zaslona. Integrirani higrostat tada automatski provodi ovaj cilj i automatski regulira rad kompresora i dvostupanjskog ventilatora.

Digitalni zaslon na preglednoj i lako razumljivoj upravljačkoj ploči pokazuje vam, između ostalog, trenutna vrijednost relativne vlažnosti u sobi, kao i trenutna sobna temperatura i unesena ciljna vrijednost. Uređaj također ima funkciju timera, sustav automatske dijagnoze grešaka i funkciju memorije. Integrirana memorijska funkcija osigurava da se zadana vrijednost vlage i način rada čuvaju čak i nakon isključivanja. Funkcija sušenja rublja dovršava funkcionalnost udobnog odvlaživača zraka. Integrirani odvojeni priključak za crijevo omogućuje vanjsku odvodnju kondenzata čak i u stalnom radu bez nadzora - idealan preduvjet za kontinuiranu upotrebu, na primjer u hobi sobama ili u kućama za odmor.

 

Opcija sušenja rublja

Osim odvlaživanja prostorije, odvlaživač zraka može se prikladno koristiti za sušenje odjeće - kao potpora ili kao potpuna zamjena za konvencionalnu sušilicu za odjeću. Funkcija sušenja rublja (ili također način sušenja tekstila ili funkcija SuperDry) usporediva je s tradicionalnim sušenjem zraka na otvorenom.

Prednost odvlaživača ima prednost što se rublje nježno suši kao u prirodi. Boje ostaju svijetle, a odjeća duži vijek trajanja od uobičajenih sušača sa znatno manjom potrošnjom energije.

Pored toga, osjetljivi materijali poput vune, svile ili sintetičkih vlakana mogu se bez oklijevanja osušiti. Za razliku od čistog sušenja na zraku, rublje je puno mekše i ugodnije za nošenje na koži.

Sušenje rublja moguće je i s odvlaživačima bez funkcije sušenja rublja. Ciljana vrijednost vlažnosti zraka mora se postaviti prema željenoj zaostaloj vlazi.

 

Propan (R290) kao ekološki prihvatljivo rashladno sredstvo u odvlaživačima zraka

Svake godine sintetička rashladna sredstva izbacuju u zrak nekoliko milijuna tona štetnih tvari za okoliš (stakleničkih plinova). Stoga je upotreba alternativnih rashladnih sredstava jedan od naših najvažnijih ciljeva. Korištenjem propana (R290) kao rashladnog sredstva, ovaj odvlaživač zraka daje vrijedan doprinos zaštiti klime.

Prirodni propan rashladno sredstvo (R290) je organski spoj i jedan je od ugljikovodika. Za razliku od sintetskih rashladnih sredstava, ekološki propan (R290) nema ni potencijal oštećenja ozonskog omotača (ODP = 0), niti značajan efekt staklenika (GWP = 3).

 

Dodatna korist za okoliš: Zbog svojih izvrsnih termodinamičkih svojstava, propan (R290) je posebno energetski učinkovito rashladno sredstvo i tako dodatno smanjuje vaše troškove energije.

 

Praktične prednosti:

 - Hygrostat-kontrolirano automatsko odvlaživanje s odabranom ciljnom vrijednošću između 30 i 80% RH u koracima od 10%

- Čim se postigne željena vrijednost vlage, kompresor se automatski isključuje. Ventilator prolazi. Ako se premaši, uređaj se automatski aktivira.

- Trajni rad
- Prikaz željene vlažnosti zraka, trenutne vlažnosti zraka i trenutne temperature u sobi
Funkcija memorije
Automatski sustav za dijagnozu kvara
Funkcija sušenja rublja
Lako dostupan filter zraka, jednostavan za čišćenje. Filtrira životinjsku dlaku, prašinu, prašinu, prašinu te sprečava rast bakterija.
- Funkcija tajmera
- Automatsko odmrzavanje zraka
- Automatika vrućeg plina za učinkovito odvlaživanje u negrijanim prostorijama s temepraturom ispod 12 °C
- Priključak za vanjski odvod kondenzata
2 razine ventilatora
Sigurnosna lampica za razinu kada je spremnik za vodu napunjen
Zaštita od prelijevanja automatskim isključivanjem

Kod odvlaživača zraka s automatskim odleđivanjem pomoću vrućeg plina preporučena temperatura radnog prostora leži između 5-15°C (idealno 15 °C) što je čak 30 % veća učinkovitost od uređaja s običnim automatskim odleđivanjem*

Odleđivanje vrućim plinom

Odvlaživači zraka koji su dizajnirani za korištenje u hladnijim prostorijama opremljeni su sustavom odmrzavanja vrućim plinom koji se temelji na bypass postupku umjesto sustava odmrzavanja cirkulacijom zraka.

Ovdje se vrući rashladni plin kompresijskog kruga aktivno koristi za brzo i učinkovito odmrzavanje. Čim se počne stvarati led, posebni elektromagnetski ventili se automatski otvaraju i preusmjeravaju vrući plin iz kompresora izravno u isparivač (umjesto u kondenzator) preko premosnice. Ventil se ponovno zatvara nakon što je odmrzavanje završeno tako da se postupak odvlaživanja može nastaviti putem redovnog kruga rashladnog sredstva.

Za razliku od odmrzavanja cirkulacijom zraka, automatsko odmrzavanje vrućim plinom omogućuje drastično kraće faze odmrzavanja od samo nekoliko minuta, što je bitan uvjet za učinkovito odvlaživanje u okruženjima s niskom temperaturom kao što su negrijane prostorije. Uostalom, stvarni proces odvlaživanja odvija se samo kada odmrzavanje nije u tijeku!

Za odvlaživanje negrijanih prostorija na temperaturama koje ponekad mogu biti niže od 15 °C, odvlaživači zraka s automatskim vrućim plinom uvijek su prikladniji i učinkovitiji od uređaja s funkcijom odmrzavanja cirkulacijom zraka unatoč identičnim performansama kompresora.

Na temperaturama višim od 15 °C, međutim, kapacitet ove dvije vrste odvlaživača sve se više usklađuje sve dok ne bude gotovo identičan iznad temperatura od cca. 18 °C.

Dimenzije (DxŠxV)274x390x612 mm
Težina15,5 kg
Napon230 V / 50 Hz
Kapacitet spremnika za vodu4,3 litara
Moć odvlaživanja (pri 30oC, 80% rel.vl.)25 litara / max. 30 litara
Protok zraka215 m3/h
Radna temperatura5°C do 35°C
Snaga uređaja0,57 kW
Način odleđivanjaplinom
KućištePlastika
Rashladno sredstvoR290
Buka dB(A)50

Proizvodi kategorije