Trotec Uranin Green 100 g - zeleni prah

Najniža cijena
u posljednjih 30 dana:
(179.02 kn)23.76 €
Popust za on-line plaćanje:(-3.62 kn)-0.48 €
Cijena za on-line plaćanje:(175.40 kn)23.28 €

STATUS: NA LAGERU (Isporuka u roku 24h!)

Uranin-prah. Za ispitivanje podzemnog strujanja vode se koriste več dugo vremena fluorescentne supstance, takozvani označivači (engl. markirna supstanca).

Uranin Green 100g - zeleni prah

Trotec Uranin – za otkrivanje curenja ili provjeru putanje protoka

Klasični uranin u prahu već je godinama priznata tvar za označavanje i jedna je od najjače fluorescentnih boja za praćenje.

Ova UV fluorescentna boja jasno je vidljiva golim okom, zbog čega se često koristi za označavanje vodenih površina. U velikim razrjeđenjima, uranin u prahu koji je visoko topiv u vodi je toksikološki bezopasan i idealan za sva otkrivanja curenja i ispitivanja curenja gdje obojena voda mora prodrijeti kapilarnim djelovanjem i stoga se vlaga jasno zadržava od poplave. Čak i najmanja curenja mogu se učiniti vrlo jasno vidljivima pomoću UV lampe.

Čisti uranin u prahu ili visoko koncentrirane otopine u vodi imaju prilično tamnocrvenu boju. Ne fluoresciraju. Samo kod većih razrjeđenja uranin boji vodu fluorescentno žutozeleno do zeleno, ovisno o razrjeđenju. Kada se zrači UV lampom, učinak postaje vrlo jasno vidljiv.

Fluorescentne tvari, takozvani tragači , već se dugo koriste za istraživanje podzemnih vodenih tokova. Oni se dodaju u vodu u odgovarajućoj dozi i daju joj boju tipičnu za odgovarajući tragač. Uranin se također koristi u tu svrhu već gotovo sto godina. Čisti uranin u prahu ili visoko koncentrirane otopine u vodi imaju prilično tamnocrvenu boju. Ne fluoresciraju. Samo kod većih razrjeđenja uranin boji vodu fluorescentno žutozeleno do zeleno, ovisno o razrjeđenju. Učinak postaje još vidljiviji pod UV zračenjem (365 nm).

Uranin pokazuje malu tendenciju nakupljanja na površinama stijena i stoga je vrlo prikladan za istraživanje putova toka podzemne vode.
Svojstva prianjanja na mnogim neupijajućim građevinskim materijalima također nisu osobito izražena. Budući da se uranin razgrađuje unutar nekoliko dana na dnevnom svjetlu, može se koristiti i za lociranje mjesta curenja, npr. B. koristiti na zidovima kuća koje cure. Međutim, ovo ga svojstvo samo u ograničenoj mjeri čini prikladnim za ispitivanje i označavanje površinske vode, osim ako je učinak posebno željen.

Sredstvo za označavanje Uranin Green nije prikladno kao boja za hranu!

Prednosti za praksu:

  • UV fluorescentne boje s intenzivnom ekscitacijom i visokom svjetlinom
  • Općenito poznata tvar za označavanje za otkrivanje curenja ili provjeru puta protoka
  • Dugotrajna kemijska stabilnost za dugotrajna istraživanja
  • 100% bez suspendiranih tvari i formaldehida (Uranin plavi)
  • Dobra kapilarna pokretljivost
  • Visok prinos

Opseg isporuke: 100 g uranina, prah topiv u vodi.

Proizvodi kategorije