Koncept odvodnje kondenzata kod TROTEC TTK serije

Koncept odvodnje kondenzata kod TROTEC TTK serije

TROTEC logo

Kod TTK – serije posebno je naglašena kompaktnost i mobilnost, za različite situacije koje susrećemo na terenskim poslovima. Obzirom da je TTK – serija rađena s velikim kapacitetima odvlaživanja i da u kratkom roku sakupljaju velike količine kondenzata, naši su tehničari prilikom konstruiranja i izrade uređaja obratili pažnju na tri alternative za odvođenje kondenzata :

Alternativa 1: dosljedno, ali nerealno – Ako računamo na veliki kapacitet uređaja, tada trebamo računati i na veliki spremnik za vodu, koji će automatski duplo povećati dimenzije sušača. Mi mislimo da je to nerealno rješenje, jer samo otežavamo premještanje, a još više nam otežava svakodnevno pražnjenje velikog spremnika sa sakupljenom vodom.

Alternativa 2: ljepuškast, ali neprofesionalan – Ako gledamo sa marketinške strane kao npr. „ugrađen spremnik za vodu“ itd., a zadržimo sadašnje dimenzije, bilo bi moguće ugraditi najveći spremnik za vodu do 15 litara. Dobili bismo suprotni učinak : za nekoliko sati bi spremnik za vodu bio pun i uređaj se automatski gasi zbog sigurnosnog ventila protiv izlijevanja. Dakle, uređaj ima veliki kapacitet, ali ne radi zbog punog spremnika.

Alternativa 3: Trotecovo rješenje – Puno tehnike u malom kućištu, stoga vrlo dobra pokretljivost i jednostavno rukovanje – za to su se odlučili naši tehničari. Činjenica je da : različiti načini upotrebe, zahtjevaju najbolja rješenja za odvođenjem vode iz zraka. Stoga je naša vodilja: tehniku unutra, a vodu van. Ovisno o modelu i njegovoj ulozi nudimo nekoliko mogućnosti odvodnje vode prilikom sušenja prostorija, npr. sa jednim vanjskim spremnikom za vodu sa ili bez pumpe za ispumpavanje ili trajno odvlaživanje sa kondenzacijskom pumpom.

Mogućnosti odvodnje kondenzata i kontroliranje vlažnosti

 Koncept odvodnje kondenzata kod TROTEC TTK serije

1. Odvojen spremnik za vodu

Svaki uređaj ima ugrađen priključak za crijevo, tako da kondezat izlazi prirodnim padom. Ukoliko ne postoji odvod vode u prostoriji, tada se prilikom sušenja najčešće koristi spremnik za vodu kapaciteta 90 lit. koji se postavlja pored sušača i puni se kroz izlazno crijevo. Mnogi ostanu zapanjeni kada vide kolike količine vode uređaj izdvoji iz zraka.

2. Odvojen spremnik sa potopnom pumpom

U radnoj okolini gdje moramo postaviti spremnik za vodu, ali ga ne možemo redovito kontrolirati i prazniti, postoji mogućnost kombiniranja spremnika sa potopnom pumpom koja ispumpava vodu u najbliži odvod.

3. Neprekidno sušenje

Za sve prostorije koje zahtjevaju neprekidno sušenje, bez mogućnosti prirodne odvodnje, Trotec nudi kondenzacijsku pumpu kao dodatni pribor za TTK 150S, TTK 200, TTK 400 i TTK 800. Taj kapacitetni agregat, zavisno od modela ima snagu ispumpavanja vode do 50 m daljine ili u visinu čak do 4 m! Zahvaljujući toj snazi možemo u raznim situacijama vodu pumpati na gornji kat ili van iz podruma. Naravno, vrlo jednostavno možete prema potrebi sve ponovno podesiti za sušenje sa spremnikom bez pumpe.

4. Sušenje kontrolirano higrostatom

Zbog mogućeg „presušivanja“ kod zahtjevnijih prostorija ili stvari, kao što su stari namještaj, antikviteti, ili posebne stvari od drveta, postoji mogućnost da suh zrak uništi strukturu materijala, Trotec nudi uređaje sa integriranim higrostatom u TTK seriji za precizno održavanje vlažnosti u prostoriji.

Sobni higrostat HG 120 je također opcija, a koji samostalno isključuje uređaj kod željene vlažnosti. Obzirom da je HG 120 namjenjen za sve TTK – uređaje, to je i najisplativije rješenje.

Kondenzacijska pumpa i higrostat mogu se zasebno ili zajedno naručivati. Prednosti : Svaki TTK- uređaj možemo tvornički prilagoditi Vašim potrebama. Ali, ne morate stoga tako opremljene, naručivati samo nove uređaje, već se i Vaši rabljeni uređaji mogu tako opremiti. Standardna izvedba uređaja, kakva se tvornički isporučuje, odmah je spremna za upotrebu, bez dodatnih zahvata, te garantiramo da je to najbolji odnos uloženo-dobiveno.