Očistimo zrak

Posljednja generacija pročistača zraka upotrebljava najmodernije tehnologije filtriranja da bi osigurala optimalno čišćenje zraka i uklanjanje štetnih sastojaka i mirisa u zatvorenim prostorima.

Čovjek provodi oko 90% vremena u zatvorenim prostorima. Stoga, što može biti očiglednije od potrebe da se zrak pročišćava redovito i učinkovito. Posebno kada je tehnologija toliko spremno raspoloživa. Posljednjih godina, vodeći svjetski proizvođači uložili su velik napor u razvoj uređaja za pročišćivanje zraka. Posljednja tehnološka dostignuća iskorištena su u svrhu izrade sustava i filtara koji pouzdano uklanjaju štetne sastojke i mirise iz zraka u zatvorenim prostorima.

 

Posljednja tehnološka dostignuća u filtriranju
U posljednjim generacijama pročistača zraka upotrebljavaju se filtri poznati pod nazivom "HEPA filtri". Ti su filtri izvorno razvijeni za kliničke primjene, ali zahvaljujući njihovoj visokoj učinkovitosti ubrzo su prilagođeni i za druge primjene gdje je čistoća zraka prioritet.
HEPA filtri uklanjaju iz zraka čestice veličine do 0.0003mm sa stupnjem učinkovitosti do 99.97%! Oni nude pouzdanu zaštitu protiv kućne prašine, peludi, grinja, životinjske dlake i drugih štetnih sastojaka zraka u zatvorenim prostorima.

 

Učinkovito protiv dima i mirisa
Duhanski dim, pare i mirisi iz tepiha, namještaja, građevinskih materijala, boja i lakova, sprejevi ili ostaci deterđenata i sredstava za čišćenje mogu imati trajne posljedice na dišni sustav, koje predstavljaju dodatni rizik po zdravlje za svakog, a ne isključivo za alergičare.
Uz HEPA filtre, vrhunski pročistači zraka također posjeduju i filtar od aktivnog ugljika, koji učinkovito apsorbira i zadržava dim, pare i mirise.
Postoji također i kombinirani uređaj - pročistač zraka sa integriranim ovlaživačem, koji posebno u zimskim mjesecima, osigurava dovoljnu vlažnost zraka.

 

Snažan i tih
Svaki kvalitetan pročistač zraka mora sadržavati efikasan filtar sa visokom cirkulacijom zraka da bi osigurao često i jednolično pročišćavanje sobnog zraka.
Vodeći uređaji danas mogu cirkulirati sav zrak u sobi veličine 20m2 do 4 puta u jednom satu! Sa svom tom snagom, osnovni kriterij za ocjenjivanje kvalitete pročistača zraka je njegova najniža moguća razina buke koju proizvodi za vrijeme rada. To omogućava da uređaj bez problema koristimo noću u spavaćim sobama. Uređaji koji proizvode zvuk niži od 30 decibela idealni su za tu namjenu. I zbog njihove niske potrošnje električne energije, ne morate svaki dan razmišljati da li će uređaj ostati uključen cijeli dan. Ovaj sustav zadovoljava sve vaše zahtjeve za pročišćavanjem zraka.

Pročistači zraka