TROTEC BP17 - Infracrveni termometar / pirometar

Najniža cijena
u posljednjih 30 dana:
(399.03 kn)52.96 €
Popust za on-line plaćanje:(-7.99 kn)-1.06 €
Cijena za on-line plaćanje:(391.04 kn)51.90 €

STATUS: PRIVREMENO NEDOSTUPAN

Pirometar  BP17 sa optičkom rezolucijom 10:1 mjeri temperaturu površine odabranog proizvoda brzo, pouzdano i bez fizičkog kontakta u rasponu od -50 °C  do +380 °C

Precizni rezultati mjerenja pritiskom na tipku

Bilo da se radi o komercijalnom ili hobi sektoru - kontrola površinske temperature električnih uređaja, motora, rashladnog sustava ili zidova važno je pitanje u pogledu funkcionalnosti i energetske učinkovitosti. Zbog redovitog mjerenja temperature često se mogu unaprijed izbjeći veća oštećenja i skupi radovi na obnovi. Kako ne morate dodirivati ​​vruće ili hladne površine, uvijek se igrajte sigurno prilikom mjerenja infracrvenim zračenjem.

Uz BP17 pirometar na raspolaganju imate pouzdan i precizan površinski termometar. Njegov infracrveni senzor omogućuje vam precizno očitavanje u širokom temperaturnom rasponu od -50 ° C do +380 ° C. Možete unaprijed postaviti referentnu temperaturu i vidjeti bilo kakva odstupanja s vizualnim i zvučnim alarmima. Kod postavljanja raspona tolerancije na raspolaganju imate između 1 ° C, 3 ° C i 5 ° C. Tako da možete iz daljine biti sigurni da stvarno bilježite trenutnu temperaturu uzorka, a ne vrijednost okoliša. Pri nekontaktnom mjerenju površine, pirometar BP17 opremljen je ciljanim laserom koji pokazuje središte mjernog mjesta (optička razlučivost 10: 1). Imajte na umu da se mjerno mjesto, tj. područje na kojem su zabilježene temperaturne vrijednosti, povećava s povećanjem udaljenosti.

Veliki zaslon s pozadinskim osvjetljenjem osigurava odličan pregled očitavanja čak i pri uvjetima slabog osvjetljenja, a moderan ergonomski dizajn pištolja osigurava ugodno rukovanje i bez umora. Praktično: Mjerni uređaj radi na bateriju od 9V i automatski se isključuje kad se ne koristi i tako smanjuje njegovu ionako nisku potrošnju energije. Pomoću praktične torbice za remen možete udobno nositi pirometar i uvijek pri ruci.

Svestrane mogućnosti primjene

Pirometar se može koristiti za kontrolu grijanja trajnih električnih uređaja. Budući da je rezultat mjerenja dostupan u roku od nekoliko sekundi, mjerenja temperature mogu se bez problema izvršiti i na pokretnim objektima. Što se tiče uštede energije, također dobivate vrijedne informacije provjeravanjem prozora, vanjskih zidova i stropova u pogledu njihovih svojstava toplinske izolacije. Ostale aplikacije su na primjer, nadzor temperature motora i guma u automobilu ili motociklu, ispitivanje funkcionalnosti podnog grijanja ili sasvim jednostavno mjerenje temperature dječje boce ili boce vina. U kombinaciji s higrometrom za određivanje vlažnosti možete brzo saznati postoje li i gdje postoje hladni mostovi u vašem domu, gdje postoji povećan rizik od točke rosišta, a time i stvaranja plijesni uzrokovane kondenzacijom.

 

Optički i zvučni signali

Ako želite redovito provjeravati određene izmjerene vrijednosti, možete unaprijed odabrati referentnu temperaturu i postaviti granice tolerancije od 1 ° C, 3 ° C ili 5 ° C. Ako je izmjerena vrijednost temperature izvan graničnog koridora, boja se dodatno prikazuje na zaslonu i akustički pomoću signalnog tona.

 

Zelena boja za vrijednosti unutar referentnog područja

Postavili ste referentnu vrijednost od 25 ° C i postavili prag od 1 ° C. Ako je izmjerena temperatura na površini između 24 ° C i 26 ° C - tj. Unutar raspona tolerancije - zaslon svijetli zeleno.

 

Plava boja za snižene vrijednosti

Referentna vrijednost je unaprijed postavljena na 20 ° C, a odabrana granica tolerancije je +/- 3 ° C. Na izmjerenoj temperaturi između 17 ° C i 23 ° C, sve bi bilo u redu. No ako je izmjerena vrijednost ispod 17 ° C, zaslon svijetli plavo i također ćete čuti zvučni signal izvan referentnog područja.

 

Crvena boja za povišene vrijednosti

Referentna vrijednost je 30 ° C, a razina osjetljivosti 5 ° C. Dakle, izmjerena temperatura između 25 ° C i 35 ° C je u granicama tolerancije. Međutim, ako temperatura površine materijala za mjerenje premašuje maksimalnu vrijednost od 35 ° C, zaslon svijetli crveno i u kratkim se intervalima čuje zvučni signal.

S BP17 imate, u bilo koje vrijeme izravno, bez da obratite pažnju na točne vrijednosti, da li se održava određeni raspon temperature.

 

Tehnički detalji:

 

 • optička rezolucija (D:S): 10:1
 • najmanja mjerno područje: 12.7 mm (udaljenost 127 mm)
 • područje mjerenja infracrveno: -50 °C do +380 °C (-58 °F do +716 °F)
 • točnost maks.: ±2.0 °C oder ± 2 °C od mjerne vrijednosti
 • uvjeti okoline (pogon): 0 °C do +50 °C
 • uvjeti okoline (skladištenje): -20 °C do +60 °C / maks. 80% r.v.
 • LCD-displej
 • vrsta zaštite: IP54
 • proradno vrijeme: < 0,5 Sekunde
 • spektralna osjetljivost: 8 - 14 µm
 • stupanj emisije: 0,95
 • laser: klasa 2 / dužina valova: 630 - 670 nm / učinak: < 1 mW
 • mjere: 185 x 40 x 135 mm
 • težina: 220 g
 • Razvoj, dizajn, proizvodnja: 100% Trotec
Dimenzije (DxŠxV)185 x 40 x 135 mm
Težina220 g

Proizvodi kategorije