MUNTERS HM profesionalni ovlaživači zraka

STATUS: NA LAGERU

Karakteristike:

 • vrlo precizna automatska regulacija vlage
 • mogućnost regulacije brzine ventilatora
 • automatsko punjenje i pražnjenje vodom
 • vrlo tih
 • jednostavna instalacija i održavanje
 • efikasan rad i pri upotrebi tvrde i mineralizirane vode
 • mogućnost priključenja više uređaja na jedan higrostat
Nazovi za cijenu

Humimax je serija adijabatskih ovlaživača (ishlapljivača) zraka, koji omogućavaju izvrsnu kontrolu i automatsku regulaciju vlage u mnogobrojnim aplikacijama. Serija Humimax sastoji se od tri modela: HM2 2000, HM2 4000 i HM2 8000. Konstrukcija zadovoljava zahtjeve mnogobrojnih aplikacija te daje optimalnu ravnotežu između efikasnosti i niskog utroška energije. Humimax je izvrsno rješenje kad je potrebna određena vlažnost u npr. muzejima, tiskarama, kompjuterskim prostorijama, skladištima voća i povrća u prehrambenoj industriji i drugim gospodarskim granama. Instalacija i održavanje je vrlo jednostavno. Humimax je samostojeći adijabatski ovlaživač koji istovremeno vlaži i distribuira zrak u prostorijama u kojima je ugrađen. Zrak se ovlažuje prolaskom kroz ovlaženi medij. Visokoapsorpcijski medij osigurava veliku dodirnu površinu između vode i zraka te jednostavno i pouzdano ovlaživanje sa svim prednostima adijabatskog ovlaživanja (ishlapljivanja).

 

KARAKTERISTIKE:

 • vrlo precizna automatska regulacija vlage
 • mogućnost regulacije brzine ventilatora
 • automatsko punjenje i pražnjenje vodom
 • vrlo tih
 • jednostavna instalacija i održavanje
 • efikasan rad i pri upotrebi tvrde i mineralizirane vode
 • izvrsno rješenje kad je potrebna određena vlažnost u npr. muzejima, tiskarama, kompjuterskim prostorijama, skladištima voća i povrća u prehrambenoj industriji i drugim gospodarskim granama

Tehnologija:

Evaporacija (ishlapljivanje) je prirodan način ovlaživanja zraka. Zrak apsorbira vlagu kad dođe u dodir s mokrom površinom. Kod tog procesa ne nastaju aerosoli. Za razliku od drugih načina ovlaživanja, proces ishlapljivanja prenosi samo vlagu u zrak. Minerali, koji se nalaze u vodi, ostaju u ovlaženom mediju. Ovi ovlaživači su vrlo ekonomični, a uobičajeno održavanje svodi se na čišćenje i izmjenu medija za ovlaživanje.

 

Opis rada:

Kučište Humimax ovlaživača izrađeno je od nehrđajućeg čelika. Medij za ovlaživanje nalazi se ispred ulaza za zrak. Zrak prolazi kroz medij za ovlaživanje pomoću aksijalnog ventilatora. Dno uređaja čini spremnik za vodu. Voda dolazi do spremnika preko filtera za vodu i magnetnog ventila. Razina vode regulira se uz pomoć ventila s plovkom. Pumpa tjera vodu iz spremnika do razdjeljivača vode pozicioniranog iznad medija za ovlaživanje. Spremnik se redovito prazni uz pomoć ventila za odvod vode i ponovno puni svježom vodom da bi se osigurala niska razina minerala. Uređaj sadrži i dodatnu zaštitu od prekomjernog punjenja vodom i prelijevanja vode. Senzor i regulator vlage, koji mjeri vlagu i koji je montiran na zid u prostoru u kojem se nalazi ovlaživač, uključuje i isključuje ovlaživač tako da je u prostoru uvijek željeni stupanj vlažnosti zraka. Jedan regulator može kontrolirati osam Humimax uređaja.

Humimax se isporučuje s priključkom na vodovodni sustav, odvodom i priključkom za jednofazni električni izvor. Instalacija je vrlo jednostavna. Energija, koja je potrebna za ishlapljivanje, uzima se iz zraka. Zrak koji izlazi iz ovlaživača stoga je istodobno ovlažen i ohlađen bez upotrebe dodatnog izvora energije za proces ishlapljivanja. Dozvoljena je upotreba vode iz običnog vodovodnog sustava, bez potrebe za prethodnim pročišćavanjem i uklanjanjem minerala iz vode. Minerali iz vode ne ishlapljuju u zrak, već ostaju na mediju za ovlaživanje, te se uklanjaju sa odljevnom vodom.

 

Tehnički podaci:

PDF datotekaHM2_2000.PDF

PDF datotekaHM2_4000.PDF

PDF datotekaHM2_8000.PDF

Proizvodi kategorije