Trotec Uranin Plavi 1L

Najniža cijena
u posljednjih 30 dana:
(749.00 kn)99.41 €
Popust za on-line plaćanje:(-14.99 kn)-1.99 €
Cijena za on-line plaćanje:(734.01 kn)97.42 €

STATUS: NA LAGERU (Isporuka u roku 24h!)

Trotec Uranin – za otkrivanje curenja ili provjeru putanje protoka

Trotec Uranin – za otkrivanje curenja ili provjeru putanje protoka

Klasični uranin u prahu već je godinama priznata tvar za označavanje i jedna je od najjače fluorescentnih boja za praćenje. Dovoljan razlog da ponudimo ovaj klasik među fluorescentnim bojama s Uranine Blue kao svijetlu alternativu. Obje uraninske boje karakteriziraju posebna svojstva, tako da u Trotecu uvijek možete odabrati najbolji uranin za svoj zadatak:

Uranin Green - zeleni

Ova UV fluorescentna boja jasno je vidljiva golim okom, zbog čega se često koristi za označavanje vodenih površina. U velikim razrjeđenjima, uranin u prahu koji je visoko topiv u vodi je toksikološki bezopasan i idealan za sva otkrivanja curenja i ispitivanja curenja gdje obojena voda mora prodrijeti kapilarnim djelovanjem i stoga se vlaga jasno zadržava od poplave. Čak i najmanja curenja mogu se učiniti vrlo jasno vidljivima pomoću UV lampe.

Čisti uranin u prahu ili visoko koncentrirane otopine u vodi imaju prilično tamnocrvenu boju. Ne fluoresciraju. Samo kod većih razrjeđenja uranin boji vodu fluorescentno žutozeleno do zeleno, ovisno o razrjeđenju. Kada se zrači UV lampom, učinak postaje vrlo jasno vidljiv.

Uranin Blue - plavi

Kao i Uranin Green - zeleni, ovu emulziju fluorescentne boje karakteriziraju njezina iznimno svijetla fluorescentna svojstva. Međutim, za razliku od Uranin Green, Uranin Blue nije vidljiv golim okom. Iz tog razloga, kada se razrijedi, Uranin Blue ostaje praktički nevidljiv na gotovo svim površinama u vidljivom spektru.

Kombinacija emulzije koja je potpuno bez suspendiranih tvari i formaldehida s posebno jakom UV ekscitabilnošću čini Uranin Blue najboljom preporukom za aplikacije detekcije curenja koja prodiru kroz mineralne građevne materijale, jer Uranin Blue ne karakterizira samo posebno dobra kapilarna pokretljivost zbog svoje iznimno male veličine čestica, već i zbog vrlo intenzivne plave fluorescencije pod UV svijetlom, što omogućuje UV ispitivanje velikih površina koje štedi vrijeme. Uranin Blue se ne isporučuje u obliku praha već kao emulzija spremna za upotrebu koja se može razrijediti u vodi.

Važno: Uranin Green i Uranin Blue nisu prikladne kao prehrambene boje!

Prednosti u praksi:

 • UV fluorescentne boje s intenzivnom ekscitacijom i visokom svjetlinom
 • Općenito poznata tvar za označavanje za otkrivanje curenja ili provjeru puta protoka
 • Dugotrajna kemijska stabilnost za dugotrajna istraživanja
 • 100% bez suspendiranih čestica i formaldehida (Uranine Blue)
 • Dobra kapilarna pokretljivost
 • Visok prinos

Opseg isporuke: Uranine Blue 1 L

 • Trotec Uranin 100 g
  23.28 €

  Uranin-prah. Za ispitivanje podzemnog strujanja vode se koriste več dugo vremena fluorescentne supstance, takozvani označivači (engl. markirna supstanca ).

 • Trotec Uranin Green 100 g - zeleni prah
  23.28 €

  Uranin-prah. Za ispitivanje podzemnog strujanja vode se koriste več dugo vremena fluorescentne supstance, takozvani označivači (engl. markirna supstanca ).

 • Trotec Luminat plavi 1L
  142.94 €

  Trotec Luminat plavi – dokazani  UV tragač za otkrivanje pucanja cijevi.

Proizvodi kategorije