Pravilno prozračivanje

Napravite put za svjež zrak,
živite i radite u zdravijem okruženju

U novije vrijeme sve se više ulaže u kvalitetnu termo izolaciju fasada te vrata i prozora. Iako to znatno povećava udobnost života u takvim objektima, kvaliteta zraka je lošija, jer moderni prozori i vrata izuzetno dobro brtve i nema prirodne cirkulacije zraka. Da se riješimo ustajalog zraka, otvaramo prozor radi prozračivanja prostorije, ali na taj se način gubi dragocijena energija koju smo uložili za zagrijavanje zraka u prostoriji. To će prije svega povećati račun za potrošenu energiju, jer zrak koji ulazi rashlađuje prostor, pa se mora pojačati grijanje. Još češće se događa da se prostori uopće ne ventiliraju, što može dovesti do gljivica i vlage.

Brink Climate Systems rekuperatori mogu to spriječiti. Visokokvalitetni ventilacijski sustavi osiguravaju učinkovito, pametno prozračivanje svježim zrakom, kod kuće i u uredu. Sustav vrši prozračivanje prostorija putem izmjenjivača topline, čime se toplina zagrijanog zraka prenosi na čisti, svježi zrak koji dovodimo u prostor i na taj način spriječava gubitak energije, a pritom povećava udobnost i kvalitetu zraka. Zahvaljujući ugrađenim filterima ujedno se smanjuje i količina čestica prašine, vlage i drugih štetnih tvari te pozitivno djeluje na smanjenje količine CO2.

Pravilno prozračivanje je nužno za dobar život

Zdravlje
U zatvorenom prostoru, vi ste kontinuirano izloženi štetnim tvarima i plinovima, kao i finoj prašini, ugljičnom dioksidua, ugljičnom monoksidu, dušikovom dioksidu, radonu i toronu. Zdrav život i rad zahtijeva dovod svježeg zraka, filtriranje ulaznog zraka i odvođenje onečišćenog zraka. Brink ventilacijski sustavi osiguravaju svježi zrak u prostoru u kojem živite. Dovode zrak bogat kisikom i uklanjaju štetne tvari i neugodne mirise. To ima povoljan učinak na alergične osobe, te sprečava iritaciju dišnih organa. Vaše zdravlje će, zahvaljujući takvoj učinkovitost i kapacitetu imati veliku korist.

Udobnost
Praktičnost
Ugodan život i rad počinju ugodnim životnim okruženjem. Sa zdravim, svježim zrakom u kući koji nema negativan utjecaj na temperaturu zatvorenog prostora. To je ono što želimo postići bez buke. Brink ventilacijski sistemi kreriraju taj poželjni i topli osjećaj udobnosti. Odmah, bez prekida i, po želji, kontroliranu ventilaciju koja se automatski podešava prema izmjerenoj kvaliteti zraka. I to bez ustajanja iz vašeg udobnog naslonjača.

Pravilno prozračivanje doprinosi kvaliteti života u kući i okuženju

Održivost
Održiva zgrada ima dug životni vijek i zadržava svoju vrijednost.
Pravilna ventilacija pridonosi održivosti domova i ureda. Štoviše, ispravno prozračene zgrade ispuštaju manje CO2. Brink sustavi za povrat topline (HRV - Heat Recovery Ventilator) tome uveliko pridonose, tako što prethodno zagrijavaju ulaz svježeg zraka. Tako soba ili ured u kojoj boravite ostaje na pravoj temperaturi bez korištenja puno dodatne energije. Za usporedbu: ako trebate otvoriti prozor zbog prozračivanja, morate ponovo zagrijati. To traži puno više energije!
Održive metode ventilacije i grijanja s Brink sustavima ne samo da smanjuju opterećenje okoliša već i smanjuju račun za energiju. Tako štedite novac iz godine u godinu.

Čist, svjež zrak uz sobnu temperaturu.
Kad god poželite, bez ikakvih problema.

Brink ventilacijski sistemi doprinose zdravoj i ugodnoj životnoj sredini. Na taj način spriječavate gljivice, vlažne mrlje, neželjene mirise, alergije, iritacije respiratornih organa i glavobolje. Ne samo da živite i radite zdraviji već je i vaš okoliš također ugodniji. Opskrba svježim zrakom i izmjena zraka je uravnotežena. Ulazna i izlazna struja zraka se fizički ne miješaju već ostaju izolirana, što je važno kako bi ulazna, svježa struja zraka ostala čista. Samo željena temperatura ostaje: nije ni toplije, ni hladnije zahvaljujući ovom inovativnom sustavu ventilacije.

Onečišćen, vlažan zrak i neugodni mirisi se uklanjaju dok toplina ostaje. Nema gubitaka energije tj. svedeni su na minimum.

  • Lokalna rekuperacijaLokalna rekuperacija
  • Brink RenoventBrink Renovent
  • DodaciDodaci
  • Zeleni programZeleni program
  • Distribucijski elementiDistribucijski elementi
  • FilteriFilteri